Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vänd hem hemvändare

Jag vänder mig till dig. Du med potential att bli en hemvändare. Du som har Hälsingland som det självklara semesterresmålet. Du som har dina barndomsvänner och barndomsminnen här. Vad krävs för att du ska vända hem med din familj? Till din familj?

Bollnäspartiets vision är att vi ska bli 30 000 invånare. Tillsammans med våra samarbetspartier i kommunledningen vill vi att hela vår kommun ska växa.

Det innebär att vi strävar efter att göra rätt saker som tilltalar er hemvändare. Pandemin har öppnat dörren på vid gavel för distansarbete. Ungefär 30 procent av Sveriges arbetskraft kan distansarbeta.

Många vi pratar med har arbetsgivare som nu är helt öppna för att erbjuda jobb större delen av arbetstiden på distans. Det skapar helt nya möjligheter för dig som vill utgå från Hälsingland. Fungerar inte distansarbete för hela familjen så finns möjlighet att både studera och arbeta inom pendlingsavstånd och vi gläds åt vårt nya fina resecentrum.

För din information så har det investerats 215 miljoner i fibernätet i vår kommun sedan 2010. Idag har 98 procent av alla fast boende i Bollnäs kommun tillgång till bredbandsfiber om 1 000 Mbit/s. En snabb och stabil uppkoppling är en förutsättning för distansarbete.

Eftersom vi vill att Bollnäs kommun ska växa behövs naturligtvis attraktiva boenden. Det är glädjande att flera olika fastighetsbolag, utöver vårt kommunala bostadsbolag, har intresserat sig för den här kommunen och att en byggutveckling står för dörren. Mycket välkomnande att det också restaureras bostäder för både yngre och för seniorer i trygghetsboenden.

En annan viktig aspekt för er hemvändare är närheten till naturen och ett väl fungerande föreningsliv. Kommunens olika föreningar och eldsjälar gör ett fantastiskt arbete! Vi i kommunledningen har en gemensam politisk överenskommelse och i den framgår det tydligt att kommunen ska fortsätta att utveckla samverkan med föreningslivet.

Matematiken är glasklar. För att vi ska bli 30 000 krävs att fler flyttar hit än härifrån. Vi kan alla hjälpas åt att vara goda ambassadörer för Bollnäs och ta hand om våra hemvändare på bästa sätt. Det krävs att vi i kommunen fattar smarta beslut som fortsätter göra Bollnäs till en fantastisk kommun att bo och verka i och ett självklart alternativ för dig att flytta hem till.

Vad kan vi i kommunledningen göra för att Bollnäs ska bli en mer attraktiv hemvändarkommun? Hör gärna av dig med dina kloka råd!

Markus Wengelin, Bollnäspartiet, visaknardig@bollnaspartiet.se

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel