Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vad menar Benny Engberg?

Det som förundrar mig mest är ändå att Benny Engberg säger: "Vi har lagar och förordningar att hålla oss till", skriver signaturen Åsbackabo apropå en artikel i helahälsingland/Ljusnan.

Annons

Läser i onsdagens Ljusnan Benny Engbergs uttalande att kraftverken i Åsbacka inte ska rivas ut vilket gläder mig. Däremot ska kommunen överklaga för att man anser att domen är undermålig när det kommer till miljö- och ekonomiaspekten. Domstolen har ålagt kraftbolaget att bygga fiskvandringsvägar vilket är en stor miljöförbättring. När det gäller den ekonomiska aspekten uppkommer frågan om det är kommunens ersättningsanspråk som man vill få ändrad. Domstolen ansåg att kommunens jurist tagit upp för många timmar för ärendet. Därför drog man ner ersättningsanspråket.

Det som förundrar mig mest är ändå att Benny Engberg säger: "Vi har lagar och förordningar att hålla oss till". Menar han att mark- och miljödomstolen inte kan Sveriges lagar?

Åsbackabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel