Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vad hjälper det om vi slår knut på oss själva för miljön – om inte resten av världen bryr sig?

Alla produkter säger sig i reklamen vilja främja miljön idag och det gör mig fly förbannad. Det enda företagen egentligen har som mål är att gå med största möjliga vinst, skriver signaturen Zorro.

Nu räcker det. Svenskt miljöarbete har reducerats till att sälja diverse varor, från kyckling, mjölk, solresor och alla andra produkter som reklammakarna påskiner är klimatsmarta, fossilfria, avger ett lågt klimatavtryck osv.

Tyvärr så ger all den reklam som säger sig vilja främja miljön ett dåligt avtryck i mitt sinne och jag blir fly förbannad.

Sveriges klimatpåverkan mäts i promille om man jämför med övriga världen, så det hjälper inte att vi slår knut på oss här i Sverige om ingen annan bryr sig skiten om miljön.

Tyvärr, allt tjat om miljön för att sälja dessa fantastiska produkter, gör mig bara trött och irriterad och mindre sugen på den varan. Undrar när man ska sluta ha miljön som säljargument? För min del är det fruktansvärt uttjatat, när man vet att det är största möjliga vinst för företaget som är målet och inget annat.

Trovärdigheten för ordet klimatsmart urholkas och är på väg att försvinna helt.

Zorro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel