Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vad händer med valpen du köpte under permitteringen när du måste börja jobba igen?

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Det tycks vara populärt att skaffa hund nu i coronatider när många har lite extra tid hemma. Men vad händer när tiderna förändras och tiden inte räcker till igen? undrar signaturen Tänk efter före.

Nu har många lite extratid och kan ha hund. Men vad händer när företag söker personal igen, permitteringar dras in, arbetsförmedlingen ligger på och kräver aktivt jobbsök. När läget stabiliserats och tiden inte räcker till igen, vad händer då?

Uppfödarna, vissa i alla fall, säljer allt de har. Det finns suspekta annonser på Blocket där hanar söks för avel, inga krav annat än att de ska vara friska. Det luktar verkligen ruttet alltihop, seriösa uppfödare behöver inte ta åt sig.

Tyvärr för alla valpar så har det öppnats en möjlighet till lättförtjänta pengar när blåögda köpare stampar och skriker ”vill ha, vill ha”. Tänk efter, hade ni inte tiden och lusten att offra allt en valp kräver innan corona så har ni det inte inom en överskådlig framtid heller.

Tänk efter före!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel