Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vad händer inom äldreomsorgen i Hudiksvalls kommun?

Vi pratar om att höja statusen och öka kompetensen och göra äldreomsorgen mera attraktiv.

Vad görs för att åstadkomma det?

Jo vi börjar med att plocka bort att jobba 2 helger av 5 och istället lägger varannan helg, vilket gör att vår återhämtning och möjlighet att umgås med nära och kära försvinner. Jobbhelgerna som lagts på det tilltänkta schemat ska ju tydligen följa konceptet hälsosamma scheman som i sin tur resulterar i att vissa helger bara består av dagar och andra helger bara kvällar!

Inte nog med det. I vissa hus ska det plockas från dagpersonalen och läggas på kvällen för att cheferna där tycker att det är en briljant idé? Det tas ingen hänsyn till personalens arbetsmiljö då vi känner stress att jobba "kort" på dagarna.

De stora förlorarna i detta är våra gamla och sjuka som inte kommer att få den tid, vård och kontinuitet de behöver. Vi kommer inte att kunna gå hem efter en tung arbetsdag och känna att vi gjort ett bra jobb. Tänk om och gör rätt!

Vi är många som känner stor oro inför detta.

Besviken undersköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel