Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vad hände med valfriheten och tryggheten? Tänk en gång till Nordanstig!

Hur kan Nordanstigs kommun välja att ta bort den kommunala hemtjänsten i Gnarp och Bergsjö? Detta drabbar många. Vissa brukare vill inte ha privat hemtjänst, skriver signaturen "Förtvivlad person".

Annons

Med tanke på nyheten som Nordanstigs kommun släppte den 18 september så har tankarna börjat flöda för mig och så som det ser ut på sociala medier för andra också!

Läs även artikeln: Nordanstig privatiserar hemtjänsten – fyrtiotal personer förlorar jobben

Hur kan kommunen välja att ta bort den kommunala hemtjänsten i Gnarp och Bergsjö? Detta drabbar många, det vet jag av erfarenhet. Brukare har tappat sin rätt i denna kommun. Vad hände med valfriheten? Vissa brukare vill ej ha privat hemtjänst. Hur går de till väga? Tappar de sin röst i kommunen som ska spara pengar?

De som jobbar på hemtjänsten. Vad ska de göra - vissa vill ej börja hos privatägda för de tappar tryggheten de har i Kommunen, om det nu är någon trygghet.

Jag tror att Kommunen har tänkt några steg kort denna gång och kanske ska se över detta en gång till.

Förtvivlad person

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel