Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vad gör Bollnäs kommun åt vågen av centraliseringar?

Att den enda insättningsautomaten i Bollnäs tas bort är ett led i den centralisering vi ser beskriver insändaren Kenneth Nilshem och ställer frågan vad kommunen gör åt detta. Bollnäs kommun svarar direkt.

Annons

Vågen av centraliseringar, indragningar och nedläggningar rullar på. Ibland är det stat och kommun som centraliserar, andra gånger det privata näringslivet. Det får vara nog nu.

Ett exempel under senare tid är företaget Bankomat och dess hantering och stängning av insättningsautomater.

En fråga i det sammanhanget är vad Bollnäs kommun har gjort för att påverka, utifrån medborgarnas och föreningslivets intressen, för att se till att insättningsautomaten i Bollnäs inte stängs ner?

Kenneth Nilshem, Arbrå

SVAR DIREKT: Information om att insättningsautomaten i Bollnäs ska stängas uppmärksammades av media i ett reportage den 1/8. Engagerade medborgare har därefter kontaktat kommunen med synpunkter och kloka råd och i kommunen har frågan tagits på stort allvar då den påverkar alla oss som bor, lever och verkar här, förenings- och näringsliv, invånare och offentlig sektor.

Efter att informationen blev känd för oss har vi tagit kontakt och påbörjat en dialog med de parter som bedriver kontanthantering. Arbetet med detta pågår löpande och ambitionen är att kommunen som en part bland flera, ska kunna verka för att finna en lösning som möjliggör fortsatt funktionell och säker kontanthantering i vår kommun.

Näringslivs- och utvecklingskontoret

Peter Eriksson, Näringslivschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel