Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vad finns kvar i Söderhamns kommun när framtidstron försvinner?

Föreningarna ges inte möjlighet att ekonomiskt fortsätta när bidragen till föreningslokaler försvinner. Vad finns då kvar i samhället när framtidstron försvinner och kommunen får ett sämre rykte? undrar PRO Ljusneorten och Söderhamns finska förening i ett öppet brev till Söderhamns kommunpolitiker.

Hur har ni beslutsfattare tänkt angående Söderhamns föreningars framtid när ni beslutar att minska/ta bort de så viktiga bidragen till föreningslokaler?

Våra medlemmar känner en stor oro inför framtiden där vi ännu en gång (nu för tredje gången) riskerar att stå utan föreningslokal.

Ljusne-folkan där vi hyr lokaler för våra verksamheter fungerar väldigt bra och är en stor tillgång för bygden som även lockar hit mycket folk utsocknes. Det är deprimerande att allt skall centraliseras till Söderhamn.

Föreningarna, som drivs av ideella eldsjälar och som vill att samhället fortsätter att leva med aktiva människor, ges inte möjlighet att ekonomiskt fortsätta med detta. Vad finns då kvar i samhället när framtidstron försvinner och kommunen får ett sämre rykte?

Vi uppmanar beslutsfattarna i Söderhamn att ta ännu en funderare över ert beslut och ge Ljusne Folketshus bidrag. Dess verksamhet behövs för orten, bygden och dess skattebetalare.

Söderhamns finska förening / Kauko Visuri, ordförande

PRO Ljusneorten / Birgitta Tapper, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel