Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad blir bättre den här gången?

Insändare: Men halloj Jan Lahenkorva!

Nu kan jag inte låta bli att bli lite upprörd! Även om jag själv denna gång inte är det minsta drabbad av detta. För tre år sedan – 2008 – var förslaget att lägga om från fem timmar om dagen tre dagar i veckan till tre timmar om dagen fem dagar i veckan för ”15-timmarsbarn” i förskolan, detsamma som nu.

Vad har ändrats sedan dess? Då kunde vi i ”15-timmarsgruppen” genom egna intervjuer med tjänstemän inom kommunen om kostnader för måltider och så vidare leda i bevis att man inte sparade på långa vägar vad man uppgivit på denna ändring. Jag kommer ihåg att du Jan blev väldigt förvånad då du såg siffrorna vid vårt möte. Det skolan sparade förlorade i princip kostenheten i intäkter, men allt är kommunens pengar.

Vi påvisade också – eftersom vi ändå fick prova på denna förändring under en höst – de psykiska effekter för barnen och familjerna denna ändring hade. Listan över omöjliga situationer från våra liv var lång.

Därför blir jag riktigt förvånad över att detta kommer upp igen.

Varför skulle detta förslag vara bättre denna gång?

Förändringen var ju upp på banan en kort sväng några år innan 2008 också. Tänk vad dessa omställningar och så vidare måste slita på vår redan hårt arbetande förskolepersonal!

Nu tänker jag inte lägga mig i detta mer, men våra siffror och andra uppgifter från 2008 finns kvar ifall det uppstår någon ”15-timmarsgrupp version 2011”.

Tove Larsson, Segersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel