Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vad är det som händer med Nordanstig?

Det förhandlas hellre om att riva ut kraftverk än att få infrastrukturen och skolor fungerande, skriver insändarsignaturen Medborgare som ställer sig frågande till var kommunens prioriteringar ligger.

Skolor säljs och ekonomin går knappt runt, ändå lägger man skattepengar på att försöka få bort vattenkraftverk.

Politiker säger att miljöanpassning av Vade kraftverk enligt miljödomstolens anvisningar är katastrofalt för medborgarna. Det som på riktigt är katastrofalt för medborgarna är att ha politiker som inte förstår vad som ska prioriteras.

Det förhandlas hellre om att riva ut kraftverk än att få infrastrukturen och skolor fungerande. Hela tiden repeteras det att kommunen har ambitioner att skapa fria vattenvägar för att möjliggöra ökad fisketurism.

Vad är otydligt för politikerna? Allmänheten förstår att miljölagarna vill samma sak med vattenkraft inkluderat, men inte Nordanstigs politiker.

Den inslagna linjen som Nordanstigs kommun har är som en ny version av Kejsarens nya kläder.

Medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel