Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Utvecklingsdirektören borde utveckla personalpolitiken

Insändarskribenten Jarl Karén hoppas att den nya utvecklingsdirektören kan utveckla Region Gävleborgs personalpolitik.

Efter alla många år som regionstyrelsens ordförande har Eva Lindberg i ett slags nyvaket tillstånd plötsligt uppfattat att ett av regionens huvuduppdrag är att sköta det regionala utvecklingsansvaret i vårt län. Det kan hon inte klara själv och som jag tolkar tillkännagivandet i artikeln, har hon på eget initiativ tillsatt en utvecklingsdirektör, som den politiska majoriteten i efterhand ställt sig positiva till.

Läs mer: Hon blir ny regional utvecklingsdirektör: "Kunnig och erfaren ledare"

Medborgarna betalar lönen. Näringsliv, högskola, kommuner, myndigheter och den ideella sektorn kommer att bearbetas. Det är en viktig, omfattande och svår uppgift. Gävleborgarens självklara undran är naturligtvis om detta uppdrag legat i regionstyrelsens byrålåda alla tidigare år. Den stora förhoppningen är, att den nya direktören kan bryta sig in i maktpolitikernas bunker och utveckla deras personalpolitik. Då har hon skapat förutsättning för resten av uppdraget.

Regiondirektören och utvecklingsdirektören kan förhoppningsvis dirigera politikerna rätt.

Jarl Karén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel