Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Utnyttja chansen att få till ett bra motionsspår

Det finns ett E-förslag på kommunens hemsida som gäller ett motionsspår, eller att utnyttja chansen att göra ett bra motionsspår där kommunen ändå är och arbetar med nya vattenledningen mellan Sandarne och Ljusne.

Detta förslag går ut på att kommunen ska göra en väg som är lämplig för cykel, löpning och promenad.

Sträckningen är från Gussistugan på Sandarnesidan av Stor-Gussisjön och till Fridhem i Ljusne sedan över väg 583 ner förbi Nyhamns båthamn och ut på Lövskärsvägen. Sedan finns det bra väg förbi Pipsjön på Pipsjövägen mot Stenövägen där det endast behövs lite bearbetning och nytt grus på vägen vissa sträckor. På detta vis skapas en härlig väg för motion och jobbpendling på cykel med mera.

Vill man sedan utveckla ytterligare så finns det stigar från Gammelsågen som skulle kunna beredas på samma vis så att man fick påstick därifrån också. Längs denna led skulle också rastplatser skapas med vindskydd, bord och bänkar. Och varför inte en brygga i Stor-Gussisjön lämplig för fiske? Och självklart kan man ju bara cykla en del av sträckan om man vill. Ska jag cykla från Ljusne till Söderhamn och kan få slippa trafiken ända till Nyhed så skulle det vara oerhört mycket säkrare än det är idag efter väg 583.

https://e-tjanster.soderhamn.se/forslag/show/2367 kan ni gå in på och rösta om ni tillhör Söderhamns kommun, logga in med e-legitimation.

"Skapa möjligheter för säker cykling i hela kommunen med många olika cykelleder"

Stefan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel