Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Usel tidningsutdelning i centrala Hudik – vi betalar för leverans, men ni levererar inte

Det har på senaste tiden fungerat väldigt dåligt med utdelningen av HT och även SvD i centrala Hudiksvall. Och det har också varit svårt att komma i kontakt med ansvariga. Vi kräver skärpning! skriver Solweig Bergqvist. Tidningstjänst AB svarar direkt.

Annons

Har igår varit i kontakt och personligt besökt redaktionen, HT och framfört mina åsikter om den urusla inkompetenta servicen för tidningsdistributionen på vårt område i centrala Hudiksvall. Redaktionen kan bara beklaga men har inte ansvar eller inblick i hur distribution sker. 

Vi bor i ett flerfamiljshus med många äldre familjer, som har vissa svårigheter att ta sig ut i samhället och deras glädjepunkter i tillvaron är färsk morgontidning att ta del av. Nu har det under en längre tid (januari och början av februari) vid fredag, lördag och söndag uteblivit utdelning av tidningar, samt en morgon låg en hög med tidningar på marken utanför ytterdörren! I duggregn!

Förra söndagen låg SvD på ett element vid entrén, en annan söndag låg SvD I fel portgång och dessa incidenter inträffar runt helgerna. Det är inte så svårt att räkna ut att personen som ska utföra utdelningen inte är duglig eller kompetent. Hen har tydligen inte fått introduktion i service och ansvar för att göra skäl för sin lön. 

Dessutom är det helt omöjligt att komma i kontakt med den som är arbetsledare, som givit uppdraget. Utgår från att det inte är ideellt arbete. Detta kostar pengar för oss, förutom att vi tappar förtroendet totalt. Vi har ett abonnemang som regleras fortlöpande och gjort upp ett avtal om leverans, ni har inte uppfyllt ert åliggande.

Vi har prenumererat på HT sedan början av 60-talet. Så här dåligt har det inte varit tidigare. Kräver skärpning och i detta sammanhang borde kompensation bli en veckas fri utdelning. (Enbart löjligt då ni erbjuder ett nummer förlängd) Såg att ett tidningsbud erhåller cirka 24 000 kronor för det arbetet/månad. Jämför med en pension för livslångt förvärvsarbete. 

Jag vill komma i kontakt med den ansvarige personen som förbundit sig att utföra dessa tjänster och ingått ett avtal som inkluderar ekonomisk ersättning.

Solweig Bergqvist, Hudiksvall 

SVAR DIREKT: På grund av sjukdom hos både ordinarie distributör och den tänkta vikarien så har tyvärr inte distributionen fungerat som den ska på ett område i Hudiksvall. Tidningstjänst beklagar att vi på det aktuella distriktet inte levt upp till det som förväntats av oss. Jag har varit i kontakt med Solweig i ärendet.

Mats Hagelin, distributionschef, Tidningstjänst AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel