Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tur att det bara är en mindre del av mina pengar ...

 
Bandyhall i Bollnäs
Visa alla artiklar

Bandyhallen kommer bli en rejäl förlustaffär för Bollnäs kommuns skattebetalare. En av dem som kommer få bita i det sura äpplet är jag, skriver Stig Hansson i en reaktion på insändaren från Peter Nordebo.

Jag har trott att politikerna i Bollnäs kommun saknat sunt bondförnuft. Men den 2 maj läste jag en insändare av en kommunpolitiker som fick mig att inse att det inte är alla.

Om jag skulle bygga en bandyhall skulle jag inte välja det absolut kostsammaste alternativet. Redan innan jag kan börja bygga skall tonvis med jord fraktas bort till Kvarntorp som ligger söder om Örebro. När den gropen är grävd riskerar jag att få problem med grundvattnet. En merkostnad som jag inte kan överblicka.

Det finns även andra saker som talar emot att jag skulle bygga på den utvalda platsen. Parkeringsmöjligheterna kommer att begränsa publikintäkterna. För jag vill ju att fler än de centralt boende i Bollnäs skall komma till matcherna. Jag skulle naturligtvis bygga där det blev minst kostsamt, där det fanns parkeringar, maskiner och utrustning och inte minst kunnig personal. Personalen på Sävstaås kommer nog att behövas där även i fortsättningen. Eller står Samhällsbyggnadsbolaget för maskiner, utrustning och personal? Ingår det i hyreskostnaden på 7 miljoner?

Hur som helst så blir det en rejäl förlust affär för Bollnäs kommuns skattebetalare. Det har ju även förekommit tidigare. Eftersom jag är en av dem får jag bita i det sura äpplet och vara glad.

Vänligen

Stig Hansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel