Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tryggare att vara fisk än åldring i Nordanstigs kommun

 
Fria vandringsvägar för fisk
Visa alla artiklar

Det verkar finnas obegränsat med energi i fiskefrågorna i kommunen samtidigt som man inte ens har en susning om varför den kommunala hemtjänsten är dyrare än den privata. Är de dags att resa sig, ta käppen och leta rätt på fria vandringsvägar för oss åldringar ut ur kommunen nu? undrar signaturen Orolig Nordanstigsbo.

Läser om löften av Nordanstigs kommun att tester av följdverkningarna av dammrivningarna här i Gnarpsån inför fisketurismens vallfärdande, ska utföras innan för att kartlägga vilka eventuella problem som kan uppstå därav. Testerna ska enligt överenskommelsen utföras under ett år, Samtidigt läser jag häromdagen att dammarna ska rivas 2020. Är matematiken i maktens korridorer så begränsad att man inte inser svårigheten att få den ekvationen att gå ihop, då vi endast har dryga två månader kvar av 2019.

Om så är fallet måste vi nog börja se över möjligheten att även privatisera tjänstemanna- och politikersidan. Det är ju vedertaget att den privata sidan kan jobba effektivare och billigare än de egna leden.

Kommer testerna överhuvudtaget att utföras och under det år som ingår som krav från Mittvatten Sverige och när kommer de ii så fall att ske? Som det känns verkar det mest som att man låter det bero och kanske smygas undan i hopp om att ingen märker något. Är det inte dags att lägga fram all info om fiskeprojektet med alla kostnader hittills och framöver samt planer framåt? Det verkar ju finnas obegränsat med energi i fiskefrågorna i kommunen samtidigt som man inte ens har en susning om varför den kommunala hemtjänsten är dyrare än den privata.

Om samma frenetiska energi lagts på att belysa besparingsmöjligheterna inom hemtjänsten och man tagit tillvara på personalens kunskap hade vi månne haft ett annat läge i äldrevårdsbudgeten. Men samtidigt finns det ju inte tid och energi för flera stora frågor, det gäller därför att prioritera på det man känner är viktigast som politiker och det varierar ju som det visar sig, tyvärr.

Trodde slutligen aldrig att det skulle bli tryggare att vara fisk än åldring här i kommunen. Dags att resa sig, ta käppen och leta rätt på fria vandringsvägar för oss åldringar ut ur kommunen nu.

Orolig Nordanstigsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel