Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tror Trafikverket att vi är sämre bilförare i Hälsingland?

 
Debatten om riksväg 50
Visa alla artiklar

Det är en mycket dålig trend från Trafikverkets sida att lösa alla problem med att sänka hastigheter på våra vägar. Sådant agerande skapar en irritation bland bilister som inte är bra, skriver signaturen Besviken bilist.

Trafikverket har med sitt agerande ansett att vi i Hälsingland är sämre bilförare än i andra landskap. I Härjedalen och Jämtland saltas inte större delen av vägnätet, där sitter en informationstavla som talar om att vägen inte saltas. Inga reduceringar av hastigheter sker. Varför kan inte dessa skyltar användas här i stället för att reducera hastigheten till 30 km/tim på väg 50, det är förnedring av vår förmåga att köra bil.

Det är en mycket dålig trend från Trafikverkets sida att lösa alla problem med att sänka hastigheter på våra vägar. Sådant agerande skapar en irritation bland bilister som inte är bra, man ser ideligen idiotiska omkörningar av bilister som har låg tålamods tröskel och det skapar ett nytt trafikproblem. Det är dags att Trafikverket lyfter blicken och börjar tänka samt fundera lite bredare.

Varför inte sluta helt med att salta våra vägar också som andra landskap i vår närhet. Med denna åtgärd blir vi miljövänligare och sparar en massa extra kostnader. Bilister lär sig att leva med denna situation efter en tid så är det alltid.

Besviken bilist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel