Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Triadens förslag på besparingar ökar kostnaderna

Det är viktigt att skilja på besparingar och besparingar. Triaden vältrar över kostnaderna på kommunens invånare vilket kommer att straffa sig ganska snart, på IFO till exempel. Ljusdals kommun är helt beroende av föreningslivet och de ideella krafterna, skriver Valianspartierna i Ljusdal – Centern, Moderaterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna.

Annons

Samhällsservicenämnden föreslår att lönestödet till hembygdstjänst och idrottsföreningar ska tas bort. Man fortsätter alltså sin bärsärkargång bland stöden till kommunens invånare. Det började med bidraget till enskilda vägar på 7 % som man tänker ta bort, och nu detta.

Vi i Valiansen har varit tydliga med att Ljusdals kommuns ekonomiska situation kräver att kraftiga effektiviseringar görs inom alla områden i kommunen. Det är dock viktigt att skilja på besparingar och besparingar.

Triadens förslag till besparingar går i direkt motsatt riktning i förhållande till Valiansens, där vi i vårt budgetförslag i maj 2019 skrev in att inga besparingar får påverka föreningsbidragen. Vi vet att det arbete alla föreningar gör i själva verket är rena besparingar. Minskar eller upphör föreningarnas arbete kommer ökade kostnader att drabba kommunen.

Triaden vältrar över kostnaderna på kommunens invånare vilket kommer att straffa sig ganska snart, på IFO till exempel. Ljusdals kommun är helt beroende av föreningslivet och de ideella krafterna, se bara på utvecklingen i Järvsö som helt bygger på dessa krafter.

Valiansens övertygelse, att stora kostnadsminskningar kan göras genom ökad digitalisering, bättre ekonomistyrning och samordning och effektivisering av administrationen, är stark.

En bättre ekonomi för kommunen får inte innebära en sämre ekonomi för hushållen och kommuninvånarna.

Valianspartierna C, M, V, KD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel