Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Till er som kör epor och A-traktorer

Per Sundin resonerar kring epor och A-traktorer i trafiken.

Det har varit och är fortfarande många skriverier och åsikter om ungdomarnas framfart med epa-/A-traktorerna.

Själv har jag fått gå fram till ett gäng som satt i sina fordon parkerade på en fin utsiktsplats. Där hade de mysigt och käkade hamburgare, men slängde ut skräpet genom fönsterrutorna.

Då jag är uppfostrad att inte skräpa ner gick jag ut och sade till.

De duktiga tjejerna plockade upp allt de slängt ut innan de fortsatte sin färd mot nya mål. Det ska de ha en eloge för. Av mig blir det tummen upp och jag hoppas vi får ses på samma plats fler gånger utan att tillsägelse behövs.

Det jag tycker är tråkigt är brist i utbildningen för ungdomarna när det gäller trafikkunskap.

Borde man inte lära ut att epa-traktor och A-traktor faktiskt är just traktorer som inte ska ligga och slicka mittlinjen på riksvägarna. Långsamtgående fordon skall framföras så långt till höger efter körbanan för att inte hindra övrig trafik.

Ni får gärna köra in på närmsta parkering för att undgå för lång köbildning efter er.

Angående högt ljud på stereon har jag bara en sak att säga: Var rädd om er hörsel. Ni får bullerskador som visar sig när ni kommit upp i ålder. Tinnitus är ett rent helvete. Tänk er när det tjuter i era öron då ni försöker att somna eller att ni inte kan prata med era kompisar på krogen eftersom ni blivit så lomhörda att ni inte hör något för alla konstiga ljud som blandas i öronen.

Var rädda om er själva och varandra. Kör med sunt förnuft.

Per Sundin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel