Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Till dig timmerbilsförare, du som leker med andras liv

Du som sitter högt uppe, du klarar dig. Har du något samvete om du orsakar en olycka? När jag ökade till 70 km, där det fortfarande var 60 km, så fortsatte du ligga i baken på mig. Du kommer att orsaka en olycka om du inte ändrar din körstil, skriver signaturen Yngve Martin Helmer.

Annons

Fredagen den 7 februari färdades jag i bil på väg mot Ljusdal, efter mig hade jag en annan bil. Så brukar det vara, inget konstigt med det.

I Letsbo är det 60 km/tim, vilket vi körde i, såg i backspegeln en timmerbil närma sig i hög fart. Denna timmerbil körde upp bakom bilen så jag trodde att han skulle köra in i bakomvarande bil. När vi kom till en raksträcka så började han köra om, men fick gå tillbaka eftersom det kom ett möte. Vi höll hastigheten 80 km/tim som det är där på vägen. I backarna som blir sedan kom han på efterkälken, men efter en stund var han ikapp igen.

På 60 km-sträckan som kommer sen, låg han och "tryckte" bilen framför sig. När det sen blir 80 km och lite nedförsbacke körde han om bilen bakom mig och var då i "arslet" på mig.

Det blir åter igen 60 km och det kändes nu som om han skulle "tugga" i sig mig och min bil. Om jag hade fått tvärbromsa för ett barn som sprungit ut i vägen, en bil som kört ut från en sidoväg eller ett djur som sprungit ut i vägen, vad hade hänt då? Hur skulle lastbilen hinna stanna? Det hade han inte hunnit göra.

Du timmerbilsförare, du leker med andras liv. Du som sitter högt uppe, du klarar dig. Har du något samvete om du orsakar en olycka?

När jag ökade till 70 km, där det fortfarande var 60 km, så fortsatte du ligga i baken på mig. Du kommer att orsaka en olycka om du inte ändrar din körstil. Har du stressigt på jobbet, så gör något åt det. Riskera inte någon annans liv.

Kom inte och säg att jag skulle ha kört åt sidan och släppt fram dig. Det hade jag kunnat göra, om jag kört saktare än det tillåtna men nu gjorde jag inte det. Som min körlärare sa: "vill de köra om får de köra om själv".

Yngve Martin Helmer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel