Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tänk om i coronatider – små handlingar kan rädda liv

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Vi människor gör många saker i livet av ren vana. Men i dessa tider gäller det att tänka om hur vi agerar i grupp. Vi kan vinna mycket bara genom att ändra vårt beteende med varuvagnen i butiken och lära av militären hur vi kan hälsa på varandra utan att sprida smitta vidare, tipsar Kurt Axel.

Nu gäller det att tänka om! Vi mänskor är i grunden väldigt mycket vanedjur!

Ta bara vårt sätt att använda varuvagnen på butikerna: vi kör den framför oss under tiden vi plockar i, ända fram till kassan. Varför inte gå före vagnen vid kassan? Då har vi ett givet avstånd på minst en meter till bakomvarande. Om vi lär oss detta kommer det att vara en fördel även efter coronan – då blir risken mindre att någon ser dig slå in din kod i betalterminalen.

I massmedia informeras vi av tjänstemän från folkhälsomyndigheten om hur vi skall begränsa smittspridningen. Det är ju jättebra, men det blir lite missvisande när vi i tv-rutan rekommenderas att hälsa armbåge mot armbåge, samtidigt som rådet är att hosta eller nysa sig i armvecket.

Vi borde lära oss av militären som hälsar med en honnör. De har mångårig erfarenhet av hur man uppträder i grupp.

Kurt Axel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel