Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tänk er för innan ni klubbar beslutet om Gärdegården!

Innan ni slår klubban i bordet om att stänga Gärdegården, ta er en rejäl funderare. Är det här verkligen rätt väg att gå? Det finns lagar, som även gäller i Ljusdals kommun, skriver May Persson.

Hoppas konsekvensanalysen visar ett stort plus när Gärdegården stänger! När Gullvivan stängdes uteblev besparingen, vad är det som säger att den här gången kommer besparingarna att uppfyllas?

Hemtjänstens kostnader ökar, bostadsanpassning är inte billigt( eftersom man skall bo hemma så länge anhöriga står på benen), fler bilar till hemtjänsten, fler hemtjänstpersonal, vår kommun har långa avstånd som personal skall transporteras (var man nu skall ta den personalen ifrån). Listan kan göras lång av fördyringar. Man flyttar kostnaderna till ett annat konto? Hemtjänstens? Det tvärsäkra uttalandet från KS ordförande Evensson, gör att man antar att han har alla underlag och analyser klara.

Innan ni slår klubban i bordet, ta er en rejäl funderare. Är det här verkligen rätt väg att gå? Det finns lagar, som även gäller i Ljusdals kommun, hur lång kö man får ha till äldreboende och att alla som är berättigade inte bara bör – utan skall – få ett boende.

May Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel