Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tack styret i Nordanstigs kommun för att ni ser allvaret och vidtar åtgärder nu!

Oavsett vad som gjorts fel i den kommunala hemtjänsten i Nordanstig så måste väl alla hålla med om att det är fullkomligt orimligt att ge fler chanser och låta pengarna fortsätta försvinna. Pengar som behövs till så mycket annat! skriver signaturen Blicka framåt.

Jag blev inbjuden på Facebook att demonstrera för att den kommunala hemtjänsten ska få vara kvar.

Den kommunala hemtjänsten går back med dryga 20 miljoner och har inte lyckats vända trenden genom åren. Skillnaden i kronor mellan en privat aktör och den kommunala, med alla kostnader ser ut att ligga mellan 150-200 kronor per timme, för samma sorts arbete.

Läs även artikeln: Nordanstig privatiserar hemtjänsten – fyrtiotal personer förlorar jobben

Oavsett vad som gjorts fel i den kommunala hemtjänsten så måste väl alla hålla med om att det är fullkomligt orimligt att ge fler chanser och låta pengarna fortsätta försvinna. Pengar som behövs till så mycket annat! Exempelvis skolan?

Tack styret i Nordanstigs kommun för att ni ser allvaret och vidtar åtgärder nu. Det borde uppenbarligen gjorts tidigare. Att enskilda personer blir varslade är givetvis fruktansvärt. Men nu blickar vi framåt!

De privata aktörerna ser ut att ha en enorm utmaning framför sig. Så jag vill önska ledning, befintlig samt den nya personal stort lycka till, ni klarat det!

Blicka framåt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel