Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ta bort trafik och avgaser från Ljusdals centrum – gör istället en gågata med trevliga uteserveringar

 
Genomfarten i Ljusdal
Visa alla artiklar

Alla avgaser och det kaos som trafiken skapar idag är varken bra för miljön eller för Ljusdal, skriver signaturen T E, som hellre ser att den nya genomfarten av riksväg 84 dras utanför centrum.

För det första får jag hålla med lördagens insändare angående nya genomfarten: Vi måste blicka framåt och inte bakåt. Miljön först och främst. Som det är idag så det rena kaoset med dels både tung trafik och personbilar. Alla avgaser som kommer ut vid alla stopp och köbildningar. Kommer handel att minska ? Nej knappast. Vi som bor här är ju köptrogna vad jag förstår, och kommer också att vara det, även om den nya genomfarten blir av.

Läs också insändaren: Bromsa inte framtiden, Ljusdalsbor!

Efter ha träffat många resande turister så åker de från A till B. Stannar bara för att tanka och käka lite snabbmat. Sen vidare snabbt mot sitt resmål. Fakta! Ofta finns ju inte en enda parkeringsplats ledig på helger. Alla Ljusdalsbor ska ha parkering då. En turist har nog ingen lust och tid att fara runt och leta parkering.

Vill nog hellre se att det skapades en gågata från rondell Coop och till Centrumhuset med trevliga uteserveringar. Skulle kommunen överta nuvarande gamla genomfarten så vore detta möjligt. Turismen har då möjlighet att upptäcka vår fina folkpark och serveringar.

T E

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel