Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Swexit – nu!

Sverige ska ha kvar sin frihet och inte bli en underordnad delstat i en europeisk federation, skriver Alternativ för Sverige i en insändare.

Vi i vårt land är nu en del av EU. Från början var det en kol- och stålunion man startade efter andra världskriget för att inga fler krig skulle blossa upp mellan Frankrike och Tyskland. Det blev EEC och det kom att heta EG och nu är det EU på väg mot slutmålet EF. EF blir den Europeiska federationen.

Ja ni, vad är det nu för skillnad på en union och en federation? Ja, för den som inte vet det är skillnaden enorm.

En union består av fria länder som samarbetar för allas bästa och där frihet råder om man vill delta i beslut eller inte. Inom EU råder också förhållandet att alla medlemsländer måste vara överens annars blir det inga beslut.

En federation är något annat. Här är man med men har mycket lite att säga till om i de flesta frågor. Överstatlighet råder när det gäller de viktiga frågorna. Detta förhållande kommer att råda om nu EU blir EF i stället, vilket man jobbar på att förverkliga.

Skatter, domstolar, polis, militär, tull, flyktingar och allt annat av större betydelse blir federalt, det vill säga Bryssel styr. Om vi i Sverige säger nej till något beslut så betyder det ingenting. Vi får bestämma över hastighetsbegränsningar och beslut i den storleken men allt av vikt avgörs då nere i Bryssel. Efter en tid kan vi också förvänta oss att en president med stor makt ovanför nationerna.

När det nuvarande EU bildades i Rom under början av 1960-talet via det så kallade Romfördraget så var det ett antal pelare som skulle bygga upp Europa till en högre nivå. Halva Europa var ju på den tiden kommunistiskt så dessa pelare med lagar var för folken ganska bra. Men efter det att Sovjet försvann och det verkliga hotet mot Europa är borta så har allt mer av politiken slutat att vara för folkets bästa utan istället gynnar enbart det globala kapitalet och dess ägare.

Det brittiska folket har nu insett att EU i allt är emot deras bästa och därmed har de lämnat EU åt sitt öde för att på nytt bygga upp Storbritannien till den handelsnation de alltid varit. Inte bara vi i Sverige känner oss i dag tillplattade av överheten inom EU, och att vi måste få till en ny omröstning om vårt medlemskap nu när EU vill bli EF om ett antal år.

Det finns i dag endast ett parti i vårt land som tar den här frågan på allvar, och det är Alternativ för Sverige (AfS). Detta parti vill att vi ska bevara vår frihet och att Sverige inte ska bli en underordnad liten delstat i det stora tyska och franska bygget av en ny europeisk federation.

PU Larsson, AfS Kretsansvarig Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel