Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Studentfirandet

Nu hoppas jag att vi alla, ung som gammal tar nya tag och håller avstånd. Vi måste hjälpas åt och tänka på vilket slit sjukvårdspersonalen har, de får jobba i plast och mask och vi måste då ta vårat ansvar för att hjälpa så de klarar av sjukvården i sommar och fram tills det här är över, skriver signaturen Parkgranne.

Kan läsa och se på nyheterna att studenterna har haft en matlek som orsakat ett 30-tal Covid 19 fall i Söderhamn.

Läser också på sociala medier att föräldrar skriver att maktleken inte stämmer överens med sanningen, att det bara är rykten. Det kan det mycket väl vara, men vad som är sant är att smittan fick fäste bland studenterna och det är väldigt tråkigt.

Vad jag vet är sant är att i Gurkparken så var det studentfester flera dagar/nätter under studentveckan. Många av oss som bor nära parken hade svårt att sova den veckan, då de spelade musik högt och skränade långt in på småtimmarna. Ungdomarna satt tätt på bänkarna i parken, de var många och allt eftersom alkoholen tilltog, avtog distansen.

Jag misstänkte den veckan att smittspridning i Söderhamn skulle öka och blev inte förvånad när jag läser och hör om smittan bland studenterna. Helahälsingland gjorde veckan efter studenten ett reportage om att de som firat i Gurkparken förstört ett körsbärsträd för bostadsrättsföreningen som ligger bredvid parken. En polis som uttalar sig i reportaget säger att firandet avlöpt väl förutom att de varit där då grannar blivit störd av musiken, förutom det hade det avlöpt väl.

Jag såg polisen två gånger, tror att det var vid tretiden på morgonen båda gångerna.

Vad jag funderar över är, gäller inte alkoholförbudet i parkerna studenter? Får man spela hög musik till i parken hur länge som helst, om ingen klagar? Restauranger får ju inte spela hur länge som helst. Var det någon som hade koll på att de inte samlades fler än 50 personer?

Först hade studenterna ett reglerat utspring, sedan festar de tätt kväll efter kväll. Hade firandet i parken följts upp kanske smittan inte blivit så omfattande.

Nu hoppas jag att vi alla, ung som gammal tar nya tag och håller avstånd. Vi måste hjälpas åt och tänka på vilket slit sjukvårdspersonalen har, de får jobba i plast och mask och vi måste då ta vårat ansvar för att hjälpa så de klarar av sjukvården i sommar och fram tills det här är över.

Parkgranne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel