Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Storgrund är en fiskelekplats – och ska bevaras

Vi vill kunna köpa fisk ännu i många år längs kusten utan att se det som förstörde fiskerinäringen här uppe, skriver insändarskribenten.

Vi vill inte ha 300 meter "höga vindsnurror " på storgrund utanför Storjungfrun. De syns in till Söderhamns centrum och stör flyttande fåglar, men framför allt alla fiskars rörelse i Bottenhavet.

Det finns andra sett att ta fram el på utan att fördärva naturen.

Gör Storgrund och naturen kring Storjungfrun till ett naturområde, så kan de inte bygga sina vindkraftverk där ute.

Alla boende inne i Söderhamn, Ljusne och sommarstugorna längs kusten vill inte ha några vindsnurror öster om Storjungfrun. Se bara vad som hände när de ville bygga kärnkraftverken söder om Vallvik på 60 och 70 talet, de fick avslag.

Fiskeindustrin längs Hälsingekusten slås ut totalt. Strömmingen leker på Storgrund och den förstörs av byggandet av dessa vindsnurror.

Vi vill kunna köpa fisk ännu i många år längs kusten utan att se det som förstörde fiskerinäringen här uppe.

Se bara vad Vattenfall gjorde sedan Forsmarks byggdes på 70 talet. De började föda upp sälar som i dag har förstört för våra fiskare längs kusten. Men att ta ansvar för sina handlingar går inte.

Värnar om fiskarnas rättigheter att finnas till

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel