Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Stoppa djurförsök! Många djur lider i onödan för att människor ska bli snygga av smink

Vi blir arga när djuren plågas bara för att vi ska må bra och bli snygga av smink. Stoppa onödiga djurförsök! uppmanar elever på Björkbergsskolan i Hudiksvall i en insändare. Vi blir arga när djuren plågas bara för att vi ska må bra och bli snygga av smink.

Annons

Runt om i världen används djur till djurförsök. Det måste vi stoppa för det tycker vi är viktigt. Djuren lider för att vi ska bli snygga och friska.

För det första så skadas, plågas och lider djuren när de utsätts för djurförsök. Vi blir ledsna, vi blir frustrerade, vi blir arga när djuren plågas bara för att vi ska må bra och bli snygga av smink.

För det andra så kan djuren dö. Skulle du vilja dö bara för att testa smink? Vi anser att djuren också har rättigheten att leva utan att bli plågade till döds.

Vi anser att alla onödiga djurförsök ska förbjudas och istället hitta alternativ till djurförsök

Dessutom är det alldeles för många djur som får lida i onödan. Enligt Djurens rätt så är det mer än 600 000 djur som är med i djurförsök i Sverige under ett år.

Å andra sidan kan det vara bra om man hittar botemedel mot hemska sjukdomar. Men i så fall så kräver vi att djuren inte ska lida utan djurförsöken ska utföras under narkos.

Så därför anser vi att alla onödiga djurförsök ska förbjudas och istället hitta alternativ till djurförsök. För vi blir så ledsna och besvikna på människor som plågar alla djur.

Björkbergselever SvA år 5

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons