Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Stoppa bandyhallen i Bollnäs – dra i bromsen innan det är för sent!

 
Bandyhall i Bollnäs
Visa alla artiklar

Vi står mitt i den största samhällskris Sverige skådat på nära 100 år, ändå tänker inte den politiska ledningen dra i nödbromsen för bandyhallsbygget. Glöm inte varifrån pengarna till både bandyhallar och omsorg hämtas, skriver signaturen Gör om – gör rätt.

Läser med förskräckelse artikeln om hur den politiska ledningen i Bollnäs tänker fortsätt att köra det skenande tåget "Bandyhall till varje pris" rätt in i bergväggen.

Vi står mitt i den största samhällskris Sverige skådat på nära 100 år, ändå tänker inte den politiska ledningen dra i nödbromsen för bandyhallsbygget. Medveten om att 7 miljoner kronor ur den kommunala budgeten i 25 år skall betalas, oavsett om föreningen finns kvar eller inte. Och utan en förening kommer det vara tämligen osäkert om det blir någon ungdomsbandy, eller elitlag, vem ska då träna och spela matcher i den nya bandyhallen, eller hur?

De kommunala kostnaderna efter pandemin kommer med all sannolikhet att öka, och budgeten för omsorg låg redan tidigare på underskott.

Som en påminnelse till er förtroendevalda i Bollnäs kommun: att bygga bandyhall är inget kommunallagen kräver, men att bedriva omsorg, socialtjänst och skola är tvingande av lagen.

Och glöm inte varifrån pengarna till både bandyhallar och omsorg hämtas, de kommer från kommuninnevånarnas inkomstskatt, med en sviktande konjunktur kommer även dessa att minska.

Dra i bromsen innan det är försent, snälla, för allas bästa.

Gör om – gör rätt!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel