Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Stocka hamn

Dock skulle det inte skada om det var färre husbilar och att man istället byggde ut ställplatserna med servicehus på ön Rönsskär där det tillsynes fanns mycket plats över, skriver insändarsignaturen Bürstner som tycker att ställplatserna vid Stocka hamn är för små.

Vi övernattade med husbilen i Stocka hamn ett antal nätter och njöt av den underbara atmosfären och trevliga människor.

Närheten till ”Handlarna” vilken var en fin butik med ordning och reda var toppen. Det fanns också ett fiskeläge med butik som slår det mesta i den genuina miljön. Hantverksbutikerna lyfte också platsen.

Vi hittade fina promenadstigar längs kusten norrut i orörd natur och trakterade på den lokala restaurangen som serverade mycket bra mat och hade trevlig personal.

Dock skulle det inte skada om det var färre husbilar och att man istället byggde ut ställplatserna med servicehus på ön Rönsskär där det tillsynes fanns mycket plats över.

Vi hittade inte ens en soptunna fast de uppenbarligen tog betalt.

Men i övrigt är Stocka hamn en pärla efter kusten som kan bli bättre om man nyttjar ställplatserna på ön Rönsskär.

Bürstner

SVAR DIREKT: Tack för alla fina omdömen i din insändare.

Vi har haft en fantastiskt utveckling av vår verksamhet i gästhamn med ett kraftigt ökat antal gäster under de senaste åren. Det är lite av en framgångssaga med alla trevliga besökare.

All verksamhet i bygden påverkas positivt av denna utveckling. Affären, restaurangen, fiskeförsäljning på Rönnskär har fått ökad omsättning. Som grädde på moset har vi nu, som en av fem ställplatser i Sverige, nominerats som bästa ställplats i Sverige.

Trycket på flera ställplatser är kraftigt. Våra hamnvärdars jobbigaste stund på dagen är när det tvingas säga nej till besökare som bromsat in på infarten.

Vi har tillsammans med Nordanstigs kommun startat en planering för utbyggnad i anslutning till nuvarande område. Vår vision är att vi ska kunna dubbla antalet platser de närmaste åren.

På Rönnskär disponerar vi i överenskommelse med samfälligheten där tre platser. Det bedöms inte finns utrymme för flera.

Det var synd att ni inte hitta igen den soptunna som står på ställplatsen. Det finns en modell ”större” i anslutning till busskuren.

Vår utbyggnad av servicehuset har blivit försenad på grund av olyckliga, ej påverkbara, omständigheter. Enligt vårt avtal skulle arbetet vara avslutat 15 juni. Jag beklagar denna försening.

Stefan Alexandersson, ordförande Stocka Hamnförening.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel