Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Stigen mellan Svartsundet och Skatön

Signaturen Ledsen stugägare vill se ett bättre skick på stigen mellan Svartsundet och Skatön.

Att cykla på stigen mellan Svartsundet och Skatön är ett hoppande och skuttande över samt parerande för stenar och rötter.

Efter att den trafikerats av fyrhjuling ganska frekvent under den tid man sanerade tallolja efter Arizona Chemical-utsläppet samt att man beviljar fyrhjulingstrafik av och till gör att stenar och rötter blir allt mer framträdande.

Kommunen har ett ansvar för att hålla stigen i ett gott skick.

Pengar från Arizona Chemical som var avsedda för återställning av stigen har aldrig blivit använda för ändamålet.

Man har från kommunens sida vid flertalet tillfällen under årens lopp utlovat en insats för att återställa stigen vilket aldrig sker.

Varför är denna stig i ett naturvårdsområde som så frekvent används större delen av året både av besökare och stugägare inte värd att hållas i bra skick?

Ledsen stugägare

Svar direkt:

Vissa återställningsåtgärder har gjorts på Skatöns huvudstig och ytterligare åtgärder kommer att genomföras inom ramen för skötseln av naturreservatet. Till viss del får man acceptera att det förekommer att rötter och stenar sticker upp på en stig i naturen. Kommunen genomför löpande besiktning av stigen för att säkerställa att inga skador uppkommer i samband med att tillstånd ges till att framföra motorfordon i reservatet.

Vad gäller oljesaneringspengarna så kan vi också bara konstatera att inte några av dessa medel användes av dåvarande  ansvariga, för att göra någon åtgärd kring stigen på Skatön.

Erika Klang-Westin, markförvaltare        

Andreas Håberg, skötselansvarig kommunala naturreservat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel