Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Stig ur sandlådan! Ljusdals kommun har inte råd med ett politiskt kaos

Stig fram och ta ert ansvar, Socialdemokraterna, Centerpartiet och Moderaterna i Ljusdals kommun. Lägg alla stridigheter och personkonflikter bakom er och ta det ansvar som våra kommuninvånare förväntar sig av er, uppmanar Bodil Eriksson, Ljusdalsbygdens Parti.

Ljusdals kommun riskerar att hamna i ett politiskt kaos efter fullmäktigemötet den 25 maj, när ansvarsfrågan kommer att klubbas. Har vi råd med ett politiskt kaos? Vi har redan har ett ekonomiskt kaos och en coronapandemi som tar mycket av kommunens resurser i anspråk. De tre stora partierna socialdemokraterna, centerpartiet och moderaterna måste stiga ur sandlådan och sluta att kasta sand på varandra. Dessa tre partier fick 61,25 procent av våra kommuninvånares röster vid valet 2018. Det var ni som fick flest mandat för att styra vår kommun. Stig fram och ta ert ansvar, lägg alla stridigheter och personkonflikter bakom er och ta det ansvar som våra kommuninvånare förväntar sig av er.

Moderater och centerpartister måste inse att de förlorade valet 2018. Socialdemokraterna fick 33,5 procent av rösterna och ni fick tillsammans 27,75 procent. Skulle Valiansen vara mer lämpade att styra vår kommun? Under deras fyra år vid makten, gick nämnderna back med 100 miljoner kronor, man tillsatte en demokratiberedning som såg till att höja politikerarvodena till oanade höjder. Argumenten var att de höga arvodena skulle appellera till att vi fick de bästa politikerna! Dessa tre partier har suttit vid makten under många år och haft de högst arvoderade politikerna. Det är också dessa partier som måste nu ta sitt ansvar och se till att Ljusdal får en stabil majoritet som kan leda Ljusdal ut ur detta ekonomiska kaos som råder.

Bodil Eriksson, Ljusdalsbygdens Parti

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel