Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Stärk kultur och miljöarbetet i kyrkan!

Ljusnans pastorat förvaltar ett mångårigt och unikt kulturarv. Centerpartiet i Ljusnans pastorat vill skydda och stärka kulturarvet genom att värna historien, tillgängliggöra och använda vårt kulturarv så att fler tar del av kyrkan. Att använda våra kyrkor är det bästa sättet för att stärka dem för framtiden och få människor att stiga in i dem.

Vi vill stötta bruk av gamla bruksmetoder för att vårda mark och värna vår kulturhistoria tillsammans med klimat- och naturfrämjande verktyg. Att lyfta de olika församlingarnas unika egenskaper och tillgångar stärker tillsammans och utgör helheten i Ljusnans pastorat.

Vi har fått i uppdrag att bruka jorden för kommande generationer. Det innebär att vi måste agera klimatsmart och framåtsyftande. Centerpartiet vill lyfta blomsterängar och pollinatörer för att öka biologisk mångfald. Vi vill se över vagnpark och utsläpp, nyttja förnyelsebar energi och minska avfall för att nå FN:s hållbarhetsmål. Centerpartiet vill prioritera närodlad mat och lyfta köksträdgården för att stärka den lokala livsmedelsförsörjningen.

Stina Larsson, ungdomskandidat för Centerpartiet till Ljusnans pastorat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel