Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sommarglädje och vemod – Var det här kanske en av de sista skolavslutningarna på Edsta?

 
Skolutredningen i Hudiksvall
Visa alla artiklar

Igår frågade dottern: Ska min skola stängas? Vilken skola ska jag då gå på? Jag känner en tagg i hjärtat för jag kan inte ge henne svar, skriver Förälder på Edsta skola.

Jag står på min dotters första skolavslutning och sjunger ”Du gamla, du fria” tillsammans med föräldrar och elever på Edsta skola. Tankar och minnen dyker upp. Minnen av min egen skoltid på Edsta och när jag arbetade som lärare här – alla skolavslutningar som varit. Jag minns dem med värme, glädje och hopp. Hopp om att eleverna går ut i världen med stora kunskaper i olika ämnen, kunskap om hur man är en bra kamrat, trygga barn med mod att gå sin egen väg, fulla av styrka att möta livets alla upp och ner. Jag vet att eleverna får med sig allt det här när de nu går på sommarlovet och ut i världen.

Läs också insändaren: Min pärla är hotad – nu igen

Igår frågade dottern: Ska min skola stängas? Vilken skola ska jag då gå på? Jag känner en tagg i hjärtat för jag kan inte ge henne svar. Var det här kanske en av de sista avslutningarna på Edsta? Jag och dottern pratar om hopp. Hopp om att ni som bestämmer kommer att fatta välgrundade, långsiktiga, kloka beslut om våra byskolor och våra barns framtid. Att byskolorna, vår skola, ska få vara kvar. Att ni ser styrkan i och värdesätter de mindre skolorna, i de kunskaper och mod som eleverna får med sig och kamratskapen som de har. Att varje satsad krona på eleverna blir en inkomst i framtiden!

Vi sjunger ”Den blomstertid nu kommer” och sommarlovet har börjat. Vi går hem i regnet och jag känner både sommarglädje och vemod.

Förälder på Edsta skola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel