Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Som chef ska man vara ett föredöme – speciellt i coronatider

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

När statsministern och Folkhälsomyndigheten vädjar till alla medborgare att avstå "icke nödvändiga resor" så gäller det alla. Och speciellt bör chefer agera god förebild, tycker Sylvia Kronmann och syftar på näringslivschefen i Söderhamns kommun, Hans-Göran Karlsson, och hans fjällresa.

Folkhälsomyndigheten har via media kraftigt vädjat och uppmanat alla medborgare, att avstå från icke nödvändiga resor. Stefan Löfvens budskap har varit "det är allvar nu, avstå din resa", smittspridningen har ökat. Hälsorisken är stor.

Hans-Göran Karlsson, näringslivschef i Söderhamns kommun har gjort sin egen tolkning utifrån sina privata behov och reser till Vemdalen . Han förstår inte Söderhamnarnas kraftfulla reaktioner i massmedia.

Nej chefen, ovanstående gäller inte bara oss andra, ej heller bara påsken som du angav, det gäller även dig. Dessvärre har varken kommunchefen Jacobsson eller politiker något att invända. I chefsställning är du ett föredöme för övriga kommunanställda.

Ovanstående budskap, som inte efterföljts av denne chef, riskerar att skapa samma beteende hos hans "gelikar". Detta exempel om en chef i Söderhamns kommun, kommer jag att skicka till Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten ...

Nu är det dags för ett förbud för alla resor utanför sin egen region, det har  Hans-Göran Karlssons agerande bevisat.

Sylvia Kronmann, efterföljare av myndighetens alla uppmaningar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel