Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Söderhamnare, ni är inte odödliga

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Det finns något gammalt och ingrott i Söderhamn; att vi gör som vi alltid har gjort, myndigheter ska inte bestämma över oss. Men tar vi ansvar och följer myndigheternas uppmaningar så kanske vi överlever, de flesta av oss, skriver signaturen Ny vår.

Varför agerar vissa som pandemin inte finns i Söderhamn. Människor, ta vara på er, gå inte ut och ät på restauranger och barer. Att man kan läsa att den lokala handlaren tjänar pengar på människors dumhet och naivitet kanske ska uppfattas till och med som civil olydnad. Det är tvärtemot vad Folkhälsomyndigheten uppmanar oss till!

Vi i Söderhamn är inte odödliga men det finns något gammalt och ingrott; att vi gör som vi alltid har gjort, myndigheter ska inte bestämma över oss.

Ta nu ert ansvar! Var rädda om er. Stanna hemma, håll avstånd. Låt inte era gamla föräldrar agera barnvakter, och träffas inte i större grupper. Ni som är yngre respektera äldre personer och var extra aktsam om dessa och håll avstånd, besök inte era äldre. Kanske är det just du som annars för smittan vidare utan att veta om detta. 

Tar vi ansvar och följer myndigheters uppmaningar kanske vi överlever, de flesta av oss. Om ett år kanske vi kan titta tillbaka på en hemsk tid, men ändå kunna säga "Vi klarade detta".

Ny vår

Fotnot från redaktionen: Se Folkhälsomyndighetens hemsida för allmänna råd kring besök på restauranger och krogar i coronatider.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel