Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Snart orkar vi lärare inte längre!

Hur ska vi lärare kunna ge eleverna trygghet och omsorg när vi ska ta hand om allt större klasser? Hur ska Hudiksvalls skolor och förskolor klara sitt uppdrag när allt fler lärare blir sjukskrivna eller väljer att lämna yrket? undrar Lärarförbundet Hudiksvall.

Annons

Hur ska vi kunna ge eleverna en bra undervisning av hög kvalitet om vi inte får tid att planera och reflektera? Hur ska vi kunna ge eleverna trygghet och omsorg när vi ska ta hand om allt större grupper och klasser?

Hur ska vi kunna nå en god måluppfyllelse när vi hela tiden måste avbryta och ändra våra planeringar för att vikariera åt varandra när någon är frånvarande? Hur ska Hudiksvalls skolor och förskolor klara sitt uppdrag när allt fler lärare blir sjukskrivna eller väljer att lämna yrket?

Nu planerar Hudiksvall för ytterligare nedskärningar och åtstramningar, men vi som jobbar i förskolan, grundskolan, fritidshemmen, gymnasiet och vuxenutbildningen ... vi har redan passerat gränsen för vad som är en rimlig arbetsbelastning!

Lärarförbundet Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel