Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Snacka om grogrund för smittspridning – ordna ett riktigt kösystem!

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Signaturen "Vill inte ha covid-19" reagerar på trånga väntrum inom öppenvården. Har man missat att vi har en pågående pandemi i vårt samhälle? Verksamhetschefen svarar direkt.

Rosa Villan i Hudiksvall, där öppenvårdsteamet håller till, verkar totalt ha missat att vi har en pågående pandemi i vårt samhälle. Vid ett besök där förra veckan möttes jag av ett pyttelitet väntrum på cirka 2-3 kvm. Därinne satt två personer redan så jag valde att vänta ute i trapphuset på en liten avsats. Det fanns tre stolar som stod tätt tillsammans i det lilla väntrummet. När det sedan kom fler personer så var det fulla avsatsen där i trapphuset som fick stå och trängas. Gick man inte in i det lilla väntrummet och trängdes så kom man hela tiden sist i kön. Snacka om grogrund för smittspridning. Ordna ett kösystem utanför och ta in en och en när ni har så trånga utrymmen!

Vill inte ha covid-19

SVAR DIREKT: Det var alldeles för trångt i öppenvårdsteamets väntrum i förra veckan och det beklagar vi verkligen. Vi hade inte förutsett det, utifrån hur många besökare vi brukar ha. Nu har vi begränsat antalet besökare per tillfälle och utökat öppettiderna så att det finns möjlighet att besöka oss vid andra tider.

Ardinela Henriksson, verksamhetschef tillfälligt stöd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel