Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Slottebo var rena himmelriket – Jag är glad att mamma slapp uppleva raserandet av demensvården

Slottebo i Ljusdal, med dess persona,l var en pärla – rena himmelriket för min mamma och mig – men plötsligt skulle det läggas ned. Anhöriga protesterade, men förgäves. Jag förstår fortfarande inte varför det var så nödvändigt att få bort Slottebo, skriver Lena Olsson.

Det fanns ett alldeles utmärkt demensboende i Ljusdal som hette Slottebo och låg i anslutning till Källbacka, Jag hade min mamma där och det var rena himmelriket, både för henne och mig. Personalen var engagerade, godhjärtade och tålmodiga så jag var mer än nöjd och kände mig trygg med att mamma bodde där och blev väl omhändertagen.

Slottebo med dess personal var en pärla men plötsligt skulle det läggas ned. Anhöriga protesterade men förgäves. Mamma dog innan nedläggningen verkställdes och jag är glad att hon slapp uppleva detta raserande av ett mycket väl fungerande demensboende med dess enastående personal. Jag förstår fortfarande inte varför det var så nödvändigt att få bort Slottebo. Nu vill man bygga ett nytt demensboende och det finns det pengar till, eller?

Lena Olsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel