Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Skolan och förskolan är så viktiga – vi får absolut inte skära ner på skolan i Söderhamn

Det kommer säkert att hända mycket inom skolan i Söderhamn kommande läsår. Integrationen är vår tids stora utmaning, speciellt när konjunkturen bromsar in, skriver Jan-Eric Berger (C), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Annons

Gott nytt skolår i Söderhamn.

Om några dagar börjar vårterminen i skolorna igen. Personal och elever har fått vila upp sig några dagar. Jag vill hälsa er välkomna till klassrummen. Det har varit ett varierande skolår i vår kommun. Det mesta har varit bra. Jag har träffat många elever, elevråd och personal under året som gått och de flesta ger bara positiva vibbar om skolan.

Det kommer säkert att hända mycket inom skolan i Söderhamn kommande läsår.

Integrationen är vår tids stora utmaning. Speciellt när konjunkturen bromsar in, då har vi inte råd med stelbenta strukturer som försenar de nyanländas etablering. Vi måste möta de som kommer hit med en tydlig väg till egenförsörjning med så få byråkratiska hinder som möjligt.

Förskolan och skolan är oerhört viktiga för att det ska gå bra i våra barns liv. Vi kommer att se effekter redan nu - men också i framtiden, när barnen växer upp och ska in på en alltmer kunskapsbaserad arbetsmarknad. Vi får absolut inte skära ner på skolan. Skolan har en avgörande roll för våra barn och unga och deras framtid. Vi ska använda insatser som forskning visat fungerar för att höja kunskapsresultaten. Vi måste vidta kraftiga åtgärder för att uppnå ökad trygghet, studiero och närvaro i skolan.

Det är onekligen en stor uppgift - men med rätt insatser så är jag övertygad om att vi ska kunna se till att bristande trygghet inte behöver vara den största frågan under kommande år i Söderhamn.

Jag ska göra allt vad jag kan för att vi ska få en ännu bättre skola i Söderhamn. Mycket är på gång och mycket kommer att hända under 2020.

Alla barn/elever och personal är varmt välkomna till skolan igen! Vi måste hjälpas åt så allt blir bra. Samarbete och samverkan är a och o.

Jan-Eric Berger (C), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel