Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skolan lockade oss till Arbrå

En gång i tiden gick jag på Nytorp, efter Nytorp behövde jag jobb och fick det direkt inom den gröna näringen i Bollnäs kommun.

Efter några år fick jag jobberbjudande inom den gröna näringen i en liten by utanför Vallsta, så vi började titta efter lämpligt boende för oss och våra tre barn. Att det skulle finnas skola i närheten av vårt framtida boende var vi mycket noga med. Därför valde vi just Arbrå då det fanns en fullt fungerande skola f–9 på samhället! Vi hade lika gärna kunnat välja Bollnäs eftersom maken fick jobb där men vi ville att våra barn skulle växa upp i ett mindre samhälle så vi valde Arbrå!

Kan vi locka hit flera barnfamiljer om vi inte har fullt fungerande skolor i bygden tro? Vi hade inte valt att flytta hit om det inte hade funnits fullt fungerande skola för våra barn!

Tror ni att vi kan locka hit fler barnfamiljer med ett dyrt och nyrustat kulturhus, en sandhög med lite leksaker mitt i staden som är det fulaste som finns eller en stor skola ett så kallat campus där de ska trängas närmare 700 elever och alla bekymmer en stor skola för tonåringar för med sig?

Eller kan vi locka hit flera barnfamiljer med fullt fungerande skolor i hela kommunen och möjligheten att kunna bosätta sig i alla vackra delar av vår kommun, för ingen flyttar väl hit på grund av de vackra centrala delarna av staden

Vad vill jag med denna insändare då?

Jag valde att bosätta mig med min familj utanför Bollnäs, i Arbrå, för att det fungerade med jobb, bostad, skola och våra barn här!

Finns det fler familjer som vår? Som får jobb här och vill flytta hit? Men om det inte fungerar att bo med sin familj här på grund av att skolan är nedplockad så kanske de tvingas söka jobb i andra kommuner!

Kan vi göra Bollnäs kommun till en attraktiv kommun att bo i om vi börjar montera ner skolan i kommunen? Det måste ju gå att skapa "framtidens skola" på andra vis än att rasera skolan totalt och slå undan benen på oss barnfamiljer som bor och arbetar i orter utanför Bollnäs!

Till sist en liten klyscha... Vi som bor i Arbrå-Vallstabygden betalar också skatt men vad har vi för nytta av ett kulturhus och en sandhög mitt i staden? Vi vill ha fullt fungerande samhällen för våra skattepengar som vi betalar till Bollnäs kommun.

Kicki Bååth

djupt rotad inflyttad fembarnsmorsa från Arbrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel