Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Skogsbonden som inte ser

Signaturen Orolig pensionär svarar på Erik Anderssons replik från 31 mars.

INSÄNDARE: Äpplet faller inte långt från trädet!

REPLIK: Håll dig till sanningen

REPLIK: Svar till orolig pensionär

De avarter som han uttrycker det, jag vill kalla det skövling på livsmiljöer för skogens innevånare från minsta lav till blommor, växter hela spektrat av fåglar som minskar, fortsätter det på den inslagna vägen är den tretåiga hackspettens trummande och slagugglans hoande snart ett minne blott. Snart är de speciella miljöerna för den hemliga blomman skogsfrun torrlagda när hyggena breder ut sig runt omkring dess växtplatser.

Håller med dig om de stora skogsbolagen och statligt ägande, med Sveaskog i spetsen, de är absolut inte ett dyft bättre på att ta hänsyn, visst tar dessa en viss naturvårdshänsyn men dom kan betydligt mycket bättre. Tittar man i deras glättade broschyrer och ser deras propagandafilmer så skulle problemet med miljön i skogen vara löst, men verkligheten är tyvärr en helt annan.

Till sist från mig har jag en dröm om att skogsbrukarna, stora som små tar till sig att produktionsmålet och miljömålet är jämställda enligt skogsvårdslagen.

Orolig pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel