Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Skidbron som försvann – var är det egentligen skon klämmer?

Artikel 22 av 22
Skidbron på Hällåsen
Visa alla artiklar

Fagra löften och kaxiga uttalanden om att skidbron som skulle sammanlänka Hällmyra skidstadion och Hällåsens idrottsanläggning var på gång har varit återkommande budskap i omgångar och att den skulle vara färdig och på plats redan i höstas, 2019. Var finns sanningen om denna bro? undrar signaturen Veteranskidåkare sedan 70-talet.

Söderhamn, en populär idrottskommun, känd genom åren för det rika föreningslivet vad gäller alla möjliga idrottsgrenar. Elitlag i både bordtennis och bandy bland annat.

Senast på högsta nivå med tilldelade SM i friidrott och inte att förglömma, SM-veckan 2017, en vecka som gav mersmak. Stolta Söderhamnare överlag inom och utanför kommunens gränser och där succén var ett faktum genom ett mycket väl genomfört evenemang som gav ringar på vattnet inför framtiden, trodde man.

Vad då, trodde man? Jo, naturligtvis skidåkningen som var på en högsta nivå och där man hade sammanlänkat Hällmyra skidstadion och Hällåsens idrottsanläggning på ett mycket föredömligt sätt med en bro som bidrog till helheten och där det visade sig att nu fanns det ett koncept inför framtiden där det gick att bygga vidare på ett idrottscentra för bland annat träningsmöjligheterna för alla som tänker och planerar för bland annat Vasaloppet. I närområdet finns ju även badhus, simhall till förfogande, likaså omklädningsmöjligheter att tillgå för hitresande. Något som också skapar förutsättningar för den övriga näringen i form av besökande som utnyttjar boende på hotell, vandrarhem samt även att handla i olika butikskedjor inom kommunen.

Allt det här skulle ju bli så storslaget och ansvariga klappade sig stolt för bröstet.

Som sagt, upp som en strålande sol och sedan ned i ett magplask i avgrunden utan dess like och det har sedan blivit ... ingenting.

Fagra löften och kaxiga uttalanden om att bron är på gång har varit återkommande budskap i omgångar och att den skulle vara färdig och på plats redan i höstas, 2019.

Var finns sanningen om denna bro? Vem bär egentligen ansvaret? Var är det som skon klämmer? Vart finns kompetensen? Frågorna är många.

Sommar eller vinter, bron skall på plats.

När det sedan gäller skötseln sommartid av spåren på Hällmyra skidstadion så är det ju av största vikt att dessa sköts och underhålles på alla sätt och vis med klippning av gräs, röjning av sly, preparering av befintliga spår, slingor och övrigt kontinuerligt. Har man funderingar på något annat, ja då tycks man komma från någon annan planet.

Se till från ansvarigt håll att få loss tummarna där de tycks ha fastnat kroniskt, och sätt folk i arbete – och i dessa pandemins tider är ju det bara ett friskhetstecken.

Veteranskidåkare sedan 70-talet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel