Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Skärp er, unga trafikanter!

Insändarskribenten tycker att trafikmoralen är på tok för låg hos många unga förare av mopedbilar och Epatraktorer.

En ljum onsdagskväll i juli står jag och väntar på X-tåget som är på väg in till Ljusdal med min älskade familj. Jag är tidig och tåget är en smula sent. Det ger mig 20 minuters väntan på parkeringen. Trafiken på Norra Järnvägsgatan är inte direkt intensiv, de fordon som är ute ser man om och om igen, de flesta är mopedbilar och Epa-traktorer men även någon äldre entusiastbil.

Det är enkelt att se att det oftast är fler än två personer i mopedbilarna, både killar och tjejer. Det är inte lika lätt att se i Epa-traktorerna, men de oblyga i- och urstigningarna skvallrar om att det även är fler än två personer i dessa. Detta cirka 250 meter från polisstationen.

Dagen efter läser jag i LjP:s nätupplaga att en av dessa fordon har gått i diket bortåt Delsbo senare på kvällen, tack och lov utan personskador.

Det är dessa unga/vuxna som om några år istället sitter i vanliga bilar där riskerna/konsekvenserna är skyhögt större. Med en trafikmoral på sluttande plan redan i mopedbilen. Snälla ni unga människor, skärp er! För er egen skull, för era bästa vänners skull och för era anhörigas skull.

En av de jag denna ljumma kväll stod och väntade på, höll jag på att förlora i en olycka för tolv år sedan. Det är något som jag hela tiden bär med mig, något som jag ständigt påminns om. Tro mig, det är inte värt det.

Steffo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel