Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sjukvårdspartiet vill se kortare vårdköer nu

Det är mycket dåligt att man inte klarar av att korta vårdköerna när vi kan se att andra regioner faktiskt gör det. Vi måste se till att ha rätt fokus på sjukvården, skriver Henrik Olofsson, Sjukvårdspartiet Gävleborg.

Det är stora skillnader runt om i Sverige då det gäller hur man klarar av att leverera den sjukvård som befolkning kan förvänta sig få. Därför har regeringen sett till att 1,6 miljarder delas ut till de regioner som lyckas korta vårdköerna mot tidigare år.

Region Gävleborg får inte en krona – våra patientköer ökar och detta är mycket oroande.

Sjukvårdspartiet har bildats för att vi ser att det behövs mer fokus på att ge befolkningen den sjukvård som de behöver. Sjukvården har stora utmaningar och majoriteten har misslyckats, att se till att befolkningen i region Gävleborg får den vård man kan förvänta sig få.

Men varför är då så? Det enkla svaret är nog att det är en för svag politisk styrning. Man vågar inte ge tydliga krav mot regiondirektören vad som gäller. Man har fel fokus och styr inte mot att korta vårdköer och ge sjukvården mer resurser utan svävar hellre mot att ge miljöpartiet stort inflytande.

Sjukvårdspartiet tycker att det är viktigt att de som är i behov av sjukvård får den så snabbt det går och i tidningen kan vi se att Region Gävleborg inte klarade av den uppgiften som var att få ner vårdköerna. Vi tycker att man från majoriteten måste se till att ge mer resurser till sjukvården.

12 regioner klarade av att minska vårdköerna men inte vår region. Ansvaret vilar på den styrande majoriteten där Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centern och Miljöpartiet sitter.

Det är mycket dåligt att man inte klarar av att korta vårdköerna när vi kan se att andra regioner faktiskt gör det. Vi måste se till att ha rätt fokus på sjukvården.

Sjukvårdspartiet tycker att det är mycket viktigt att få en väl fungerande sjukvård med mindre administration och effektivare hantering av våra resurser. Vi måste se till att det görs fler operationer och att vi kan bygga en struktur som kan ge befolkningen en snabbare sjukvård utan onödiga köer. Vi ska ge vår personal mer lön och minska administrationen som är onödigt stor i region Gävleborg.

Henrik Olofsson, Regionråd i opposition

Sjukvårdspartiet Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel