Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sjukvårdspartiet vill hjälpa till men hånas av (S)

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Sjukvårdspartiet har lämnat in en motion där vi vill ge tillbaka en viss del av vårt partistöd och låta det gå till sjukvården för att kunna hjälpa till på något litet sätt i denna svåra tid. Då detta togs upp på Regionfullmäktige i Bollnäs så blev jag mycket illa berörd av Tommy Bergers (S) agerande, skriver Yvonne Winter, Sjukvårdspartiet Gävleborg.

I den svåra coronatid som vi nu lever i så ställs många möten in och det politiska arbetet förändras. Varje parti får ett partistöd och gruppengar så att de valda politikerna kan genomföra sitt demokratiska uppdrag. Ju fler mandat partiet har desto mer pengar får partiet. Dessa pengar ska användas till politiska möten, studiebesök i verksamheterna och täcka förlorad arbetsinkomst mm.

Sjukvårdspartiet har lämnat in en motion där vi vill ge tillbaka en viss del av våra pengar, och låta det gå till sjukvården för att kunna hjälpa till på något litet sätt i denna svåra tid.

Då detta togs upp på Regionfullmäktige 21 april 2020 i Bollnäs så blev jag mycket illa berörd av Tommy Bergers (S) agerande.

Tommy Berger (S) uttryckte sig hånfullt och arrogant mot Sjukvårdspartiets motion. Han visste så väl hur vi menade i vår motion och att syftet var att hjälpa sjukvården med att ge tillbaka lite av våra gruppengar. Man måste se helheten i ett förslag istället för att bara se felen, för då hade även Tommy Berger sett – och till och med kanske berömt – att detta var en bra motion med ett gott syfte.

Jag kan inte förstå detta hånfulla inspel i att vårat parti vill ge en liten del pengar till sjukvården som just nu mer än någonsin behövs! Ett positivt ord hade varit på sin plats för hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande!

Yvonne de Winter, Sjukvårdspartiet Gävleborg

Fotnot: Tommy Berger har beretts möjlighet av redaktionen att bemöta insändaren.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel