Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Se över ekonomin igen – det handlar om våra barns framtid i Los

 
Förändringar på Los skola
Visa alla artiklar

I grunden är det väl samma pengar inom hela Ljusdals kommun, det handlar bara om hur de ska fördelas. Då titta över andra verksamheter och gör om ekonomin. Bilpoolen till exempel, hur många bilar finns där till enorma kostnader? undrar Elsie.

Läser att professionen sitter i Ljusdal och styr. Men ni, Stina Michelson och Lena Svahn, skriver att det ska vara åtta grundskolor men i Ljusdal finns tio stycken. Undrar varför man då ska banta ner allt på landsbygden och låta resten vara kvar? Alla barn börjar i skolan vid 6 års ålder – hur mycket tid ska läggas ned på resor till och från skolan. Inte undra på att barn blir less på skolan. Här i Los får barnen som sedan ska åka till Färila fyra mil enkel resa – tror inte ni heller skulle vilja pendla så varje dag. Lärarna får lön men inte barnen.

Större skolor större problem, men vem bryr sig? Los har allt inom skolan som fungerar men ni skär bara ner. Försök att tänka om! Kanske någon hopslagning av skolverksamheter på större orter inom kommunen. Där bygger ni ut och bygger nytt.

I grunden är det väl samma pengar inom kommunen, det handlar bara om hur de ska fördelas. Då titta över andra verksamheter och gör om ekonomin. Bilpoolen till exempel, hur många bilar finns där till enorma kostnader? Se över där och ta endast någon bil till varje nämnd och sen kan bilersättning betalas ut till varje person. Som det är nu är ju detta bedrövligt, men det tycker väl inte ni som kan använda dessa varje dag. Ska personal från Los åka till Ljusdal måste de ta egna bilar, vad är skillnaden?

Tur för oss att några politiker vågar ställa upp för Los. Ingen av er var väl hit på skolan 12 augusti och visade upp er men det gjorde dom. Stort tack till dem.

Elsie

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel