Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Se framåt politiker och gör nu ert vägval

 
Genomfarten i Ljusdal
Visa alla artiklar

Blicka framåt och bromsa inte för den utveckling som sker, skriver signaturen Hoppfull optimist, som tror att Ljusdal kan utvecklas till en attraktiv och tilldragande köping.

Annons

Öppna upp korpgluggarna och se istället ljuset i tunneln, utöka befintliga affärer med nya fräscha spännande butiker och aktiviteter, utveckla genomfarten, öppna upp uteserveringar i glasverandor som ger liv och nya mötesplatser för både unga och äldre dock utan biltrafik och avgaser, med ljudet från timmeromlastningen som bakgrundsmusik i fjärran.

En utveckling av genomfarten i kommunal och privat regi skulle inte bara gynna, ge ett uppsving och tillväxt för handlarna i Ljusdal, utan också locka fler köpare från närområdet, våra grannkommuner och övriga. Vi ska visa alla att tätorten Ljusdal inte alls hamnat på något sidospår med vägbytet, vilket många av oss vill tro och redan bestämt sig för, utan istället formats till en attraktiv och tilldragande köping, dit alla vill komma och shoppa, trivas och umgås ...   

Vi läser och hör om butiker som får bomma igen, men skulle inte centrumhandeln i Ljusdal vid ett vägbyte våga satsa på nya butiker och locka mer köpkraft till tätorten? Järvsö lockar och attraherar allt fler turister och besökare, kan inte detta då vara en morot att spinna vidare på för centrumhandeln i Ljusdal och hela kommunen?

I Ljusdal är allt möjligt, så sant som det är sagt! Nu kör vi...

PS. Utveckla också Stavsätters rastplats med någon form av turistinformation, det har jag tidigare pushat mycket för. Rastplatsen i Stavsätter har sedan länge levt ett alltför anonymt och tillbakadraget liv och verksamhet. Se till att få igång mer verksamheter där ni fastighets- och markägare! Exempelvis djur som går och betar bort allt sly som frodas där varje år. Det är mycket turister som stannar till och pausar i Stavsätter, så ta vara på dessa besökares nyfikenhet för Ljusdalsbygden och Ljusdals kommun i övrigt.

 

Hoppfull optimist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel