Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: SD säger nej till vindkraft i Söderhamns skärgård

Artikel 11 av 14
Vindkraftsutbyggnad längs Söderhamnskusten
Visa alla artiklar

Planerna på vindkraftsparken utanför Söderhamn har rört upp en kritikerstorm, vilket är fullt naturligt och förståeligt, skriver Daniel Persson (SD).

Vid etablering av större tillståndspliktiga vindkraftverk finns det i dag krav på att etableringen aktivt måste tillstyrkas i den aktuella kommunen, även kallat för det kommunala vetot.

Planerna på vindkraftsparken utanför Söderhamn har rört upp en kritikerstorm, vilket är fullt naturligt och förståeligt. Vindkraftverk medför betydande konsekvenser, inte minst innebär det fördärvade estetiska- och landskapsbildsmässiga värden, samt natur- och kulturvärden. Ofta annekterar man områden som kan komma i konflikt med framtida användningsintressen. Det kan säkerligen påverka tillströmning av turism till kommunen vilken i förlängningen påverkar våra företags intäkter.

Många av de som har oturen att ha bostadsfastigheter på fel ställe när vindkraftverken byggs kan drabbas av förstörd landskapsbild och sänkta fastighetsvärden, vindkraften genererar även oljud, vibrationer och solreflexer.

Vi Sverigedemokrater i Söderhamn kommer säga nej till vindkraft i vår skärgård, vi ser alltför stora negativa konsekvenser för kommunen.

Daniel Persson Gruppledare SD Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel