Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sätt hallbygget i karantän!

 
Bandyhall i Bollnäs
Visa alla artiklar

Det vore omdömeslöst att i dessa tider gå vidare med ett hallbygge när det finns ett så stort behov av kapitaltillskott inom vård, skola och omsorg i Bollnäs, skriver Ingvar Bengtsson.

Marie Centerwall anser att Bollnäs Bandy har en bred kompetens som kommer att lösa de ekonomiska problemen, men hade kompetensen funnits så borde den här situationen inte uppstått!

Marie är även övertygad om att vi kommer att få till det här. Hon menar antagligen att skattebetalare återigen ska räcka en hjälpande hand. Det är inte första gången som bandyföreningen har en ekonomisk kris, förtroendet borde vara förbrukat. Jag tar för givet att Bollnäs Energis styrelse ser till att stoppa sponsringen till bandyföreningen. Kommunala bolag borde överhuvudtaget inte syssla med sponsring.

Ingen kan idag säga hur långvarig och vilken ekonomisk påverkan coronapandemin får för samhället, men att skatteintäkterna minskar för både stat och kommun är alla överens om. Det är omdömeslöst att gå vidare med ett hallbygge när det finns ett så stort behov av kapitaltillskott inom vård, skola och omsorg.  Hur ska ungdomar motiveras att utbilda sig till lärare och yrken inom vård och omsorg när kommunen aldrig satsar på den verksamheten? Saknas insikt hos kommunledningen att man måste prioritera? Visa omdöme, sätt hallbygget i karantän och satsa på kärnverksamheten!

Ingvar Bengtsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel