Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Satsar Bollnäs på att få tillbaka titeln "Sveriges fulaste stad"?

En gång i tiden fick Bollnäs den föga smickrande utmärkelsen "Sveriges fulaste stad". Men sen hände något, och ett par årtionden senare hade staden snyggats upp rejält och blivit en riktigt trevlig småstad.

Ett trivsamt, vackert torg, en fin park runt Scandic och Ohnbacken, strandpromenaden vid Vågen, goda planer på att utveckla SJ-området osv.

Men vad hände sedan…?

Jo, man satsade ett okänt antal skattemiljoner, men resultatet blev ett intetsägande och förstört Brotorg. Vid Scandic och Ohnbacken har man byggt tre höghus, och man kan ju inte direkt påstå att området har blivit vackrare…

SJ-området saboteras genom det ytterst märkliga beslutet att bygga en bandyhall, något som säkert 75 % av Bollnäsborna är emot. Det har under åren funnits många, betydligt bättre förslag, på att istället bevara och utveckla området.

Och slutligen tillåter man uppförandet av McDonalds och förstör en välbehövlig parkering, och ännu värre, hela miljön i närområdet kring kyrkan och Vågen. Ett bygge som dessutom sannolikt kommer att innebära att andra matställen blir lidande, och förmodligen kommer tvingas upphöra med sin verksamhet.

Man kör alltså över folkviljan, skapar trafikproblem, tar bort parkeringsplatser, saboterar etablerade restaurangers verksamhet – och förstör närmiljöerna.

Siktar möjligen de styrande politikerna i Bollnäs på att återta titeln som landets fulaste stad?

Thomas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel